Közhírré tétetik: ELINDULT A FŐZŐKLUB!
Móni egy igazán klassz pizzarecepttel készült az első Főzőklubra, amit most meg is osztunk mindenkivel:
5 dkg élesztőt megkelesztünk. Összekeverjük 1 kg finomliszttel, sóval. Egy tál vízhez 2 evőkanál olajat teszünk. Ezeket összekeverjük (a lisztes élesztős sós mizgériát és az olajos vizet). Kidagasztjuk, és félórán át duplájára kelesztjük meleg helyen. Közben két fej hagymát olajon megpárolunk, amelyet sűrített paradicsommal összekeverünk, ezt megpirítjuk egy picit, és paradicsomlével fölengedjük mártás sűrűségűre. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, babérlevéllel, és kis lángon megfőzzük. Ízlés szerint cukrozzuk.
A pizzatésztát olajos kézzel tepsibe nyomkodjuk, villával megszúrkáljuk, és a sűrű paradicsomszósszal megkenjük. Mozzarella sajttal, fekete olajbogyóval, bazsalikommal díszítjük, és a tetejét még olívaolajjal megspricceljük.
180-200 fokon addig sütjük, amíg meg nem pirul.
No, de hogy bizonyítást nyerjen az az állítás, miszerint valóban ez a világ legjobb pizzareceptje, íme a bizonyíték:
A pizza legfontosabb eleme a mártás, amelyet folyamatos kavargatás mellett kell ízesíteni. Szilvi és Noémi igazi csapatmunkában dolgozik, így biztos, hogy nem lesz csomós a paradicsommártás.
A pizzát gazdagon meg kell pakolni olívabogyóval, bazsalikommal és mozzarella sajttal. Azért jó, ha sajtból sokat teszünk rá, mert az megolvad, és szinte eggyé válik az egész étel.
Ha bepakoltuk a sütőbe, ellenőrizni kell, hogy átsült-e a tészta. Ennek a legegyszerűbb trükkje, ha egy fogpiszkálót vagy villát beleszúrunk. Ha arra rátapad még tésztadarab, akkor hagynunk kell a sütőben. Noémi és Móni hozzáértő szemekkel és kezekkel ellenőrizte a pizzatészta állagát.
Nézzétek meg, hogy milyen kép fogadta őket, amikor kinyitották a sütő ajtaját:
Természetesen a tálalás is a Főzőklub lányainak dolga volt. Szabina és Móni miután megterített, márt alig várta, hogy vége legyen a többi foglalkozásnak, és mindenki asztalhoz üljön, hiszen csak akkor kezdődhetett a közös vacsorázás, miután mindenki az asztalhoz ült.
Móni végre kivette a sütőből a pizzát, így már nem volt más dolgunk, mint felszeletelni, és jóízűen elfogyasztani.
Mindenkinek jutott, sőt, még repetázhatott is az, aki akart. Mi jóllaktunk!!! Heni bár szégyellős, így elhúzódott a fényképező elől, Pepét viszont túlságosan lefoglalta a finom pizza, így megörökíthettük, milyen jóízűen evett!
Nekünk garantáltan bevált Móni receptje. Próbáljátok ki, és osszátok meg velünk, nektek hogy ízlett!
Jó étvágyat hozzá!